Wie zijn wij?

Wij zijn vrijgevochten avonturiers en pioniers die niet de gebaande paden volgen, maar altijd op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om te verbeteren. Elke dag staat innovatie en ondernemerschap op onze agenda. Dit doen wij samen. We zijn sociaal, behulpzaam en betrokken als een echte familie. Gun jij jezelf ook die warme omgeving en wil je met ons het avontuur aangaan om als toekomstbouwer de wereld op zijn kop te zetten?


Waarom werken bij de Meeuw?

De Meeuw is een organisatie met een groot maatschappelijk doel. We zijn continu in ontwikkeling en doen de gevestigde orde en traditionele bouwers op hun spreekwoordelijke ‘grondvesten schudden’.

Waarom? Omdat we op een razendsnelle en duurzame manier het woningtekort in Nederland oplossen en bijvoorbeeld ook opvangcentra realiseren, zodat asielzoekers niet meer op straat hoeven te slapen. De Meeuw zorgt er óók voor dat onze kinderen in mooie, duurzame en gezonde schoolgebouwen worden opgeleid. Opa's en oma's kunnen genieten van hun pensioen in zorgwoningen met de beste faciliteiten. Vrienden en kennissen kunnen werken in de modernste (Net Zero) kantoren zonder enige CO2-uitstoot.


Dit doen wij

We maken we aan de lopende band multi-use huisvesting op onze productielocatie in Oirschot. Met dezelfde basismodules leveren we huisvestingsoplossingen voor de zorg, zetten we een complete school neer of maken we fijne plekken om in te wonen of te werken.

  • 100% Nederlands familiebedrijf 
  • Lokaal en maatschappelijk betrokken (als werkgever en als aanbieder van huisvestingsoplossingen) 
  • 100% circulair (al meer dan 50 jaar)


Van wagenbouwer naar flexgoed

Het begint allemaal in 1929 als ondernemer Marinus Cornelis Meeuwissen een briljant idee krijgt: de mobiele winkel! Want is het niet veel gemakkelijker om met je producten naar je klanten te gaan? Twee decennia later is de wagenfabriek van Marinus uitgegroeid tot een volwassen bedrijf dat als het nodig is snel kan schakelen. Als in 1953 de watersnoodramp vele mensen dakloos maakt, bieden we eerste hulp aan getroffenen door snel woonwagens te plaatsen. De behoefte om maatschappelijk van betekenis te zijn blijkt diep in het DNA van ons familiebedrijf te zitten. Want middenin de oliecrisis van de jaren zeventig en in tijden van woningnood leggen we de basis om de productie te verhogen: industrieel vervaardigen van kant en klare bouwmodules. Bijna 100 jaar na het eerste idee van Marinus, is De Meeuw uitgegroeid tot dé aanbieder van circulair flexgoed: duurzame huisvestingsoplossingen die altijd van waarde zijn.


Circulair bouwen

De afgelopen 50 jaar hebben we met modulair bouwen ons circulaire bedrijfsmodel verder uitgebouwd. Maar bovenal ligt onze betekenis in de bijdrage die we op het gebied van duurzaamheid hebben. Want is een gebouw na verloop van tijd niet meer nodig? Dan nemen we het terug. Zodat het na een opknapbeurt een tweede leven krijgt of gebruikt wordt als materialenbank voor een nieuw gebouw.

De bouwmodules waarmee we een gebouw samenstellen zijn ontworpen om zuinig en zorgvuldig om te gaan met grondstoffen. Niet alleen de modules maar ook op componentenniveau zijn onze gebouwen zonder te breken of te slopen uit elkaar te halen. Een gevel, binnenwand of bijvoorbeeld een sanitairunit zijn hierdoor in hun geheel weer opnieuw te gebruiken.

Materialen die we niet kunnen hergebruiken, gaan terug naar de toeleveranciers. Zij verwerken het weer als grondstof in een nieuw product. Daar maken we vooraf heldere afspraken over. Kortom, de hele keten doet mee om de cirkel te helpen sluiten.

 

Geen passende vacature gevonden?

Stuur een open sollicitatie en informeer naar de carrièremogelijkheden bij De Meeuw